Momenteel zijn wij gestopt met Jály Online en nemen geen nieuwe opdrachten meer aan. Meer weten?

Creëer je online fundament

Geschreven door: Emmely

13 juli 2022

Het creëren van een online fundament is het creëren van een plek waar jij jouw bedrijf op kunt laten groeien. We leven in een wereld waarin digitalisering nog steeds in ontwikkeling is. Als je uitzoomt op de gehele geschiedenis van de mensheid staan we eigenlijk nog maar aan het begin van het digitale tijdperk. De ene ondernemer of persoon is hier al verder in dan de ander. Maar een ding weten we zeker. We zitten in het begin van het digitale tijdperk waar we nog zoveel in gaan groeien. Digitalisering en automatisering wordt daarom steeds belangrijker! 

In deze blog neem ik je mee in wat digitale systemen voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Welke digitale systemen jouw diensten kunnen aanvullen en hoe je je leven makkelijker kunt maken door te digitaliseren en automatiseren. 

Digitale systemen

Als we het hebben over digitale systemen dan bedoelen we eigenlijk elk digitaal product die je zichtbaar of onzichtbaar gebruikt. Een digitaal systeem zorgt er eigenlijk voor dat het informatie verwerkt en hier iets mee doet. 

Digitale systemen die wij bijvoorbeeld binnen Jály gebruiken: 

 • Google Drive: hierin beheren we al onze documenten. 
 • Tellow: dit is ons boekhoudprogramma. 
 • Onze academy: hierin informeren we onze klanten over hun website ter ondersteuning. 

Wat deze systemen voor ons doen is het digitaliseren en het automatiseren van onze werkprocessen. Als ik het heb over automatiseren wil ik even stilstaan bij de letterlijke definitie omdat er voor sommige een negatieve lading aan dit woord kan zitten. 

‘Automatiseren of inoefenen is memorisering van standaardprocedures die rechtstreeks naar een oplossing voeren en zonder lang nadenken uitgevoerd kunnen worden.’ 

Wat bij automatiseren namelijk vaak om de hoek komt kijken is de angst om vervangen te worden. Maar ik wil juist stilstaan bij wat automatisering ons te bieden heeft. 

Het potentieel van automatisering. 

Het automatiseren van je werkproces door middel van digitale systemen zorgt ervoor dat jij je kunt richten op de inhoud, de content, de kern waar jouw bedrijf voor staat. Je website zorgt ervoor dat al algemene informatie over jouw bedrijf ten allen tijden bereikbaar is voor iedereen. Maar ook kun je met je website mensen triggeren om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief of het downloaden van een gratis product om een e-mail lijst op te bouwen. Dit dient als basis voor jouw e-mail marketing. Je kunt een academy of online leeromgeving creëren zodat meerdere mensen van jouw kennis kunnen genieten! Maar ook kun je automatiseren in simpele taken zoals het creëren van e-mail templates.  Templates gebruiken is ook onderdeel van automatisering omdat je een herhaaldelijke taak / e-mail omvormt tot een standaard. Dit zorgt ervoor dat jij alleen nog maar het template aan hoeft te klikken, te checken en te versturen. 

Al deze manieren van automatisering zorgen ervoor dat jij tijd over hebt voor datgene wat jij het liefste doet. Namelijk mensen coachen, logo’s ontwerpen, zelf sieraden maken of wat jij dan ook aanbiedt binnen jouw onderneming. 

Je website effectief inzetten

Een website is iets waar je als ondernemer al snel mee te maken krijgt. Je wilt namelijk een online plek creëren waar mensen de standaard informatie van jouw bedrijf kunnen vinden, inspirerende blogs kunnen lezen of gewoon weten hoe ze met je in contact komen. 

Hierboven noemde ik al een bekend voorbeeld hoe je je website in kunt zetten om een e-maillijst op te bouwen. Maar er zijn nog vele andere manieren hoe je je website effectief in kunt zetten:

 1. Je kunt algemene informatie zoals je diensten of veelgestelde vragen op je website kwijt zodat je potentiële klanten hiernaar kunt verwijzen. 
 2. Je kunt een digitale kalender toevoegen zodat mensen een kennismakingsgesprek met je kunnen inplannen en het automatisch in je agenda verschijnt. 
 3. Je kunt blogs schrijven en deze SEO proof maken zodat je op verschillende manieren gevonden kan worden. 
 4. Je kunt de SEO van belangrijke pagina’s optimaliseren zodat je sneller online gevonden wordt. 

Dit zijn allemaal voorbeelden van manieren waarin je eenmalig een tijdsinvestering doet en vervolgens een tijd lang profijt hebt. Vervolgens hoef je hier niets of nauwelijks meer tijd in te stoppen en het werk wordt voor je gedaan. Zo zijn je klanten goed geïnformeerd over wat je aanbiedt, worden afspraken automatisch in je kalender gemaakt op tijden dat je kan en  zorgen je blogs en pagina’s ervoor dat je online beter gevonden wordt wat mogelijk zorgt voor nieuwe klanten!

Je online fundament verder uitbouwen 

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren hoe je je online fundament uit kunt bouwen. Maar daarbij begin je bij de basis en dat is: je website. Je website is de belangrijkste online plek om eerst klaar te hebben staan. Vanuit je website kan je gevonden worden op Google, heb je een plek waar je vanuit je social media kanalen naar kunt verwijzen en je online campagnes kunt voeren waarin je website fungeert als landingsbaan. 

Maar zodra je website staat kun je je online fundament gaan uitbouwen. Verschillende manieren om je online fundament uit te bouwen:

 • Het creëren van een online leeromgeving
 • Het toevoegen van een webshop
 • Het creëren van een gesloten online community 
 • Uitbreiden met een nieuw kanaal om je content op een andere manier te delen (podcast, youtube, externe blogs) 

Met deze manieren zorg je ervoor dat je online fundament steeds steviger wordt, je steeds meer werkprocessen kunt automatiseren en digitale systemen het werk meer voor je gaat doen. 

En het gene waar jij steeds meer op kunt focussen is het creëren van waardevolle content en diensten voor je ideale doelgroep!

Copyright

Foto door Vlada Karpovich pexels.com.