Momenteel zijn wij gestopt met Jály Online en nemen geen nieuwe opdrachten meer aan. Meer weten?

Strategisch aan de slag met je content

Geschreven door: Emmely

28 februari 2023

Wil jij strategisch aan de slag met je content? In deze blog vertellen we meer over hoe jij content marketing kan inzetten voor je business zodat jij je content strategisch kunt inzetten.

Wat is content marketing? 

Voordat we induiken op wat het voor je business kan betekenen staan we nog even stil bij wat het is. Content marketing is een marketingstrategie waarbij je waardevolle en relevante informatie omvormt tot waardevolle content en verspreidt om verschillende doelgroepen te bereiken, te betrekken en te converteren.

Wat is content?

Maar wat kun je nu eigenlijk als ‘content’ beschouwen? Je hebt diverse content vormen zoals blogposts, artikelen, video’s, podcasts, infographics, e-books, social media posts en meer. Je kunt per doelgroep content creëren die relevant is voor die specifieke groep en je doelgroep helpt hun pijnpunten op te lossen of hun verlangens te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan het beantwoorden van een veelgestelde vraag, het informeren over je product of dienst, het bieden van entertainment of het aanbieden van een waardevol e-book. 

Je kunt content als opgeknipte stukjes informatie zien die de verbinding tussen je business en je doelgroep realiseren. Daarbij is de boodschap, de vorm, de interactie en het moment waarop je het deelt belangrijk om het als waardevol door je doelgroep te laten ervaren.

Hoe zet je het in voor je business?

Het doel van content marketing is het opbouwen van een ​​relatie met diverse doelgroepen door middel van waardevolle informatie in de vorm van content, wat uiteindelijk kan leiden tot verkoop of loyaliteit. Indirect leidt dit vaak ook tot het verbeteren van je naamsbekendheid, het vergroten van je online zichtbaarheid en het stimuleert je doelgroep je website te bezoeken. 

Je hebt besloten meer met content marketing te gaan doen en je content op een waardevolle manier in te zetten. Maar hoe ga je vervolgens aan de slag? We hebben voor jou een stappenplan uitgeschreven zodat jij waardevolle content kunt creëren:

01 Je business en doelgroep in kaart (jouw sweetspot)

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat is jouw missie?
 • Welke diensten biedt je daarbij aan?
 • Welke doelgroepen wil je bereiken?
 • Wat heb je aan welke doelgroep te vertellen? 
 • Welke behoeftes hebben deze verschillende doelgroepen? 
 • Welke pijnpunten hebben deze verschillende doelgroepen?

02 Middelen en content

Je hebt nu helder wat je wilt vertellen, aan wie en hoe door de voorgaande vragen te beantwoorden. Nu is het tijd dit om te vormen tot waardevolle content. 

Stel jezelf hiervoor de volgende vragen:

 • Welke communicatiemiddelen wil ik inzetten? 
 • Welke vormen kan ik het beste gebruiken wat het beste aansluit bij mijn doelgroep?
 • Wat is realistisch voor mijzelf om te creëren?

03 Maak een planning

Nu je weet wat je wilt vertellen, aan wie, hoe en in welke vorm is het tijd om te bepalen wanneer en waar je dit wilt communiceren. 

 • Plan alle content die je hebt bedacht in een content kalender in
 • Plan het moment waarop je dit gaat creëren 
 • Plan je content in via de tools die jij hiervoor gebruikt

04 Creëer en probeer

Je social media kanalen zijn een stevige basis van waaruit je communiceert met je doelgroep. Maar het is ook een plek om te leren hoe je content wordt ervaren. Blijf creëren en leren welke content wel en niet aanslaat bij je doelgroep door regelmatig te evalueren en te kijken naar de statistieken. Wees in het begin vooral niet te kritisch op jezelf en wees realistisch. Begin bijvoorbeeld eerst met de communicatiemiddelen die je hebt en probeer daarvoor waardevolle content te creëren. Zodra je denkt dit meer onder de knie te hebben dan kun je een keer kijken om een nieuw middel erbij te pakken. Of als je juist merkt dat je niet het gewenste resultaat behaald met een bepaald middel, bijvoorbeeld facebook, kijk dan eens of een ander middel beter aanslaat zoals een podcast of het schrijven van blogs! 

Elk stukje content telt

Het succes van content marketing hangt af van de kwaliteit en relevantie van de inhoud van je content, maar ook hoe je het verspreid en promoot aan de juiste doelgroep. Met de juiste strategie en uitvoering kan content marketing een krachtig hulpmiddel zijn om je marketingdoelen te bereiken en je bedrijf te laten groeien.

Praktijkvoorbeeld

Ik (emmely) heb een hobby account genaamd ‘bewustemeid’ en door 1 reel te creëren heb ik met dit stukje content meer dan 1,7 miljoen mensen mogen bereiken.

Zo kan 1 post zorgen voor een groot bereik en veel interactie. Elk stukje content is dus de moeite waard om over na te denken en ervoor te zorgen dat dit waardevol is voor de doelgroep.

Wil jij makkelijk aan de slag?

Wil jij een brainstorm template voor het creëren van waardevolle content? Stuur een whatsappje naar Emmely via 0681003057 of stuur ons een mail via hi@jaly.online. Of heb je zelf geen tijd om waardevolle content te creëren? Lees meer over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van Content Marketing.