Momenteel zijn wij gestopt met Jály Online en nemen geen nieuwe opdrachten meer aan. Meer weten?

De kracht van een onepager

Geschreven door: Jacki

8 maart 2023

Wat is een onepager?

Je kent het vast wel: Je komt binnen op een website en ziet gelijk bovenaan de pagina een navigatie. Vaak staan daar elementen in als Diensten, Blog, en Over ons. Als je erop klikt beland je op een pagina van de website waar je content over het desbetreffende onderwerp kunt vinden.

De meeste website bestaan uit zo’n 5-7 pagina’s. Allemaal met een eigen naam en eigen content. Maar er bestaan ook websites die slechts 1 pagina hebben: Onepagers

Een onepager is dus een website met slechts één pagina. Op deze ene pagina kun je als gebruiker alle informatie vinden van het bedrijf. Je hoeft niet te klikken, alleen te scrollen.

Wat zijn voordelen van een onepager?

Een onepager kan veel voordelen hebben en een slimme keuze voor je business zijn:

 • Binnen korte tijd klaar
  Het (laten) maken van een onepager kost minder tijd dan een gehele website. Vooral wanneer je binnen korte tijd een website live wilt hebben is dat een groot voordeel. Maar ook op het moment dat je niet de ruimte of capaciteit hebt om een wekenlang traject aan te gaan om een uitgebreide website te (laten) creëren kan het handiger zijn om met een onepager te beginnen. Wij hebben bijvoorbeeld een doorlooptijd van 1-2 weken.

 • Aantrekkelijke prijs
  Wil je jouw onepager door iemand laten maken? Dan is dat in vergelijking met een uitgebreide website financieel voordeliger. Omdat je slechts één pagina laat ontwikkelen is de prijs lager. Bij ons betaal je voor een onepager op dit moment bijvoorbeeld ⅓ van de prijs van een uitgebreide website – een mooie instapprijs dus!

 • Maar één pagina vullen met content
  Je website vul je altijd met jouw content: Jouw teksten en foto’s. Hier kan soms best wat tijd in zitten, je wilt immers jouw verhaal op een fijne, pakkende manier vertellen om jouw ideale klant aan te spreken. Het voordeel van een onepager is dat je slechts één pagina hoeft te vullen met content. Dat scheelt tijd en moeite!

 • Mooi uitgangspunt om op door te ontwikkelen
  Een onepager is de perfecte manier om een sterke fundering voor je online landschap neer te zetten en daarop door te ontwikkelen. Wanneer je jouw onepager in fijne systemen laat ontwikkelen, dan kun je daar in toekomst de volgende stappen mee zetten. Zo kun je bv extra pagina’s toevoegen of je webiste uitbreiden met een blog-gedeelte. Wij gebruiken bijvoorbeeld WordPress en Divi – twee systemen die heel fijn werken en die je kunt gebruiken om door te ontwikkelen.

 • Minder onderhoud
  Een website moet je onderhouden om ervoor te zorgen dat alles up to date blijft en goed werkt. Wanneer je maar één pagina hebt, kost het onderhoud minder tijd en moeite. Dat is mooi mee genomen! 🙂 

Wat zijn voordelen voor je doelgroep?

Een onepager heeft niet alleen maar voordelen voor jou, ook jouw doelgroep kan er baat bij hebben:

 • Geen clicks, alleen scrollen
  Gebruikers hoeven niet van pagina naar pagina te klikken. Alles staat op één plek waardoor ze alleen maar hoeven te scrollen om al jouw content te ontdekken. Het is overzichtelijk en makkelijk voor gebruikers.

 • Jouw verhaal kort en krachtig
  Omdat je jouw verhaal op één pagina gaat vertellen, wordt je gedwongen om kort en krachtig te vertellen wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Dat zorgt voor een scherpe focus in je teksten waardoor je content to the point is en gebruikers snel zullen begrijpen waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

 • Meer aandacht voor je content
  Omdat er minder elementen op je onepager staan dan op een uitgebreide website, krijgt je content meer aandacht. Gebruikers zullen er langer bij stil staan waardoor je verhaal beter binnenkomt en sneller raakt.

Wanneer is een onepager iets voor mij?

Een onepager kan dus veel voordelen hebben en een slimme keuze zijn voor je business. Vooral wanneer je het fijn vindt om stap voor stap je digitaal landschap te creëren, sluit de onepager hier mooi op aan.

Kortom: een onepager is iets voor jou als je..

 • ..voor een aantrekkelijke prijs een sterke digitale fundering voor je business neer wilt zetten
 • ..stap voor stap je online landschap wilt creëren 
 • ..je verhaal kort en krachtig wilt vertellen en je ideale klant daarmee wilt overtuigen
 • ..je het fijn vindt om volledig focus op één pagina te hebben en later pas uit wilt breiden met andere pagina’s, een blog of shop

Hoe kan ik aan de slag met een onepager?

Als je nu voelt “Yess, dit is wat ik wil!” dan kun je eigenlijk gelijk aan de slag met je onepager. Je kunt proberen om het zelf te doen door bv een template gebruiken of je gaat kijken naar experts die je hierbij kunnen helpen. Het tweede is vooral handig als je zelf niet zo sterk bent in webdesign en werken met technische systemen. Juist bij een onepager – waarbij je in toekomst wilt doorontwikkelen – is het belangrijk om iets neer te zetten dat qua systemen goed in elkaar zit zodat je later makkelijk nieuwe onderdelen toe kunt voegen.

Wij hebben bijvoorbeeld een onepager traject waarbij we voor een vaste prijs samen met je aan de slag gaan om binnen 1-2 weken een onepager online te zetten.

In 4 stappen naar een onepager die jouw ideale klant aantrekt

Hoe je jouw onepager ook gaat realiseren, wij raden je aan om vooral op twee dingen te letten:

Strategie
Sta stil bij een stukje strategie/concept zodat je jouw verhaal helder krijgt en dit kort en krachtig kunt vertellen op de onepager. 

Systemen
Zorg ervoor dat je onepager in systemen wordt gerealiseerd die fijn werken. Nu maar ook in toekomst als je jouw onepager door wilt ontwikkelen. 

Onze aanpak van een onepager ziet er bijvoorbeeld zo uit:

 1. Strategie
  Wij duiken in een sessie samen met je in op je doelgroep, je merk en het verhaal dat je met de onepager wilt vertellen.

 2. Maatwerk design
  Op basis van de sessie ontwerpen wij een maatwerk design dat dus helemaal uniek is en past bij jouw merk en doelgroep.

 3. Bouw
  Het design laten wij in WordPress + Divi tot leven komen – twee systemen die fijn werken en die je kunt inzetten om je onepager in toekomst door te ontwikkelen. Wij laten je zien hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Aan de slag?

Wil je gelijk aan de slag met jouw onepager en voel je een match met ons? Plan dan een kennismaking in – gratis en vrijblijvend.  Wie weet staat jouw onepager dan over twee weken al online